Søg

Forstå histogram i fotoredigeringssoftware

Der er "n" antal fotoredigeringssoftware tilgængelig online. Også i al denne software er mange funktioner standard og eksisterer samtidig i dem alle. Et af sådanne træk er histogram. De fleste af de digitale kameraer kommer med kompakte, hvor histogrammer kan vises. Der kan ikke benægtes det faktum, at histogrammer er afgørende for redigeringsformål.

En nybegynder har svært ved at forstå, hvad de er, og hvad de viser. Der er en god grund til, at folk frygter fra histogrammerne, og det er dets udseende. Ved første øjekast vil du næppe forstå, hvad de er. I denne artikel vil vi forsøge at gøre tingene klare og forståelige for dig.

1) Generel know-how 

Et histogram er en grafisk fremstilling af de tonale vurderinger af dit billede. Som det var, demonstrerer det målet for toner af specifik glans, der findes i dit foto, der går fra mørk (0 % glans) til hvid (100 % pragt). Som det fremgår af billedet ovenfor, vises svage toner i venstre halvdel af histogrammet. Når du bevæger dig mod højre, bliver tonerne lysere. Den midterste del af histogrammet taler til mellemtoner, som hverken er svage eller lyse. Lodret nav i et histogram viser målet for toner af den specifikke gentilitet. Histogram er præsentation underordnet, men er på den anden side påvirket af tonebøjning og forskellige indstillinger.

2) Klipning af skygge og højlys

Hvis en bestemt del af histogrammet "rører" en af ​​kanterne, vil det vise tab af detaljer, også kaldet skæring. Fremhævsskæring (områder, der er helt hvide og mangler interessepunkt) sker, hvis diagrammet rører den rigtige side af histogrammet. Skyggeskæring (intervaller, der er fuldstændig mørke og skæmmende detaljer) sker, hvis diagrammet rører venstre halvdel af histogrammet. Begge tilfælde kan afgøres regelmæssigt ved at ændre introduktionsindstillinger. Under alle omstændigheder bør du huske, at alt afhænger af scenen. For eksempel, hvis der er sol i dit billede, er det bare karakteristisk, at det vil være så flot – helt hvidt i virkeligheden – at højdepunktet vil ske.

I tilfælde af at du har brug for at se, om der er nogen sektion, mens du fotograferer, skal du tegne et histogram i dit kamera, mens du undersøger billeder. Hvert kamera er forskelligt – Nikon-kameraer forpligter dig for eksempel typisk til at trykke guidetasterne op eller ned et par gange i opmålingstilstand, før de rigtige indstillinger vises. Adskillige nuværende DSLR-kameraer har live histogrammer, der reagerer på scener gradvist. For at tegne et live histogram skal du bruge dit kameras LCD-skærm til at fotografere i stedet for optisk søger (Live View-tilstand).

3) Farvekanaler –

Histogrammer viser oftere end ikke data for tre essentielle nuancer - rød, grøn og blå - og er kendt som RGB-histogrammer. Sådan er histogrammet, der dukkede op tidligere. Du vil se, at den består af et par konturer adskilt med forskellige nuancer. Tre af disse konturer taler passende til røde, grønne og blå skyggekanaler. Dunkle konturer viser, hvor hver af de tre kanaler dækker. Gul, cyan og rødbrun dukker op, hvor to af kanalerne dækker.

 

 

 

Relaterede sider