Søg

Regler for komposition for fotograf

Fotografiet er det emne, der appellerer til den systematiske undersøgelse af de forskellige regler og de principper, der kan gøre de fotograferede billeder værdige til værdifulde attraktioner og påskønnelser. Disse regler skaber forskellen mellem den professionelle og den ikke-professionelle fotograf. En person, der er klar med den passende viden og med forståelsen af ​​reglerne, vil helt sikkert lede vejen for andre. I dag er enhver person med kameratelefonen eller tabletten involveret i at tage billeder med motivet til at gøre dagen eller begivenheden mindeværdig, men fotografen er den, der fanger de virkelige historier bag scenen, og det er dybest set til det kommercielle formål og ikke med formålet med at lægge billederne derhjemme i et eller andet album eller et hukommelseskort. Fotografernes professionalisme ligger i det aspekt, at han tager billeder som en del af sit job og er udmærket klar over alle reglerne, især reglerne for komposition, der giver potentialet til at fange den fineste form af fotografiet

En fotograf investerer sine ressourcer i at anskaffe DSLR'et med alle funktionerne og investerer derefter sin tid i at lære nogle forvirrende ting om det, som inkluderer ISO, brændvidde, lukkerhastighed, eksponering osv. Den, der har tilegnet sig al denne viden, skal en gang gå gennem den manuelle vejledning, der i vid udstrækning vil tage viden om kameraets funktioner og brugen af ​​det. Dette er den viden, der forbereder fotografens base med hensyn til fotograferingen, men at lære om kompositionen er det koncept, som fotografen skal tage sit greb om. Sammensætningen er måden at skabe de beundringsværdige billeder ved hjælp af nogle regler. Producenterne af kameraet forsøger at installere den bedste software for at give brugerne den bedste oplevelse i de automatiske indstillinger, men hvad de ikke kan gøre, er softwaren, der kan give billederne en fryd for øjet, og for det skal anstrengelserne lægges af fotografen sig selv. For at få de billeder, der appellerer til seernes øjne, er det vigtigt at gennemgå følgende regler for kompositionen, som er forklaret nedenfor

Rule of Thirds

Reglen om tredjedele er reglen, der deler billederne i tredjedele ved at placere horisonten på en af ​​de tredjedele, der deler den nederste tredjedel af billedet fra de øverste tredjedele. Dette er reglen, der fungerer i henhold til de vandrette og lodrette linjer, der gør placeringen af ​​hovedmotivet, hvor den lodrette linje krydser en vandret linje. Dette er reglen, der især kan anvendes med de moderne kameraer, ved hjælp af hvilke du kan placere gitteret i søgeren. Dette gør det muligt at skære to linjer, og det bruges derefter til at placere objektet. Det tilrådes i denne regel ikke at placere horisonten i midten af ​​rammen ellers for at placere dem på den ene af de tredjedele.

Symmetri

Dette er reglen, der grundlæggende præsenterer et modstridende punkt i forhold til reglen om tredjedele. Denne regel følges i tilfælde af de symmetriske billeder, og ifølge denne regel skal den type billeder placeres på midten i stedet for på nogen af ​​de lodrette eller vandrette linjer. Du kan effektivt bruge denne regel til refleksioner.

Oddsregel

Dette er reglen, der siger, at billederne med det ulige antal emner ser tiltalende og mere naturlige ud end billederne med det lige antal emner. Dette er den regel, som generelt foretrækkes at tage nærbilleder af blomsterne eller lignende ting.

Førende linjer

Denne regel forsøger at fokusere på beskuerens opmærksomhed på de førende linjer end på billedets hovedmotiv. Det har grundlæggende til formål at fokusere på stien, vandrende, vandløb, flod, vej eller en hegnslinje i billedet.

Rule of Space

Dette er den regel, der følges for at fange billederne af køretøjerne og dyrene, der siger, at der skal gives tilstrækkelig plads til motivet i rammen for at bevæge sig. Billedet skal have plads fra billedet af rammen for at se det bedre og tiltalende ud.

Jeg håber, at du kunne lide forklaringen af ​​artiklen med fokus på sammensætningen og dens forskellige regler.

Relaterede sider