Søg

Efterbehandlings-clangers, der skal undgås

Fotografering er mere en kunst. Ikke alle kan tage et kamera frem og blive professionelle fotografer. I dette fag har redigering af billederne en afgørende plads. Når du starter med fotograferingen, tillader du kameraet at gøre alt arbejdet for dig, såsom at vælge farver og kontrast. Men efterhånden som du begynder at dvæle dybt inde, begynder du at tage ansvaret for alt, og kameraet mangler at gøre. De billeder, du derefter tager, kaldes RAW-billeder og råbilleder betyder, dem der skal redigeres senere for at konvertere dem til det endelige produkt.

RAW-billeder fremstår for det meste grå og intetsigende for seeren. Det er kun fordi nu, du ikke lader kameraet tage beslutningen for dig, og du har lært de færdigheder, der giver dig mulighed for at tilføje mere gnist i et kedeligt billede. Men neofyterne laver normalt få fejl, der ofte gør deres arbejde til bommert. Derfor præsenterer vi dig klichéer, der skal undgås under redigering-

Lysende skygger for meget– Redigering er som afhængighed for fotograferne, fordi det giver dem mulighed for at eksperimentere med nyere effekter og skabe noget unikt. Men det er her, de normalt begår en fejl. Lad altid dit kamera få den bedste eksponering. Det naturlige kommer altid bedre frem end computerskabte effekter. Nogle gange vil du gerne bruge skyggeskyderen til at gøre skyggerne lysere og få flere detaljer i de mørkere billeder. Men i processen ender de fleste af fotograferne med at overdrive det. Det er her, du skal være ekstremt forsigtig og lade dit billede se så naturligt ud, som det kan.

Over mætning– Alt, hvad der er overstået, vil skabe en katastrofe for din fotografering. Professionelle ender med at skabe unaturlige billeder ved at overmætte. Et lille bump i mætning skaber massiv forskel på billedet og det er ganske indbydende for redaktørerne. Men så bliver det svært at adskille generisk fra overdosering. Før du tager disse store beslutninger, er det bedst at se godt på dit billede og se, hvilken slags mætning det har brug for.

Over skærpning– Vi forsøger normalt at rette et billede ved at anvende mere skarphedseffekt. Men én ting, der skal huskes på, er, at sløring aldrig kan rettes ved at anvende en skærpende effekt. Denne effekt hjælper helt sikkert med at tilføje ekstra skarphed til billedet og gøre det mere realistisk. Hver effekt, det være sig mætning eller skarpheden, skal tilføjes i det rigtige forhold. Overvej at tilføje skarphed lokalt og ikke globalt, især hvis sceneområderne med vilje er ude af fokus.

Overvej, at himlen ser bedre ud, når den er glat, og du ikke behøver at tilføje en skærpende effekt der. Skarpning vil kun øge støjen, og det vil også hæmme detaljeringen af ​​dit billede.

Uanset om det er nogen effekt, skal du være meget forsigtig, før du tilføjer den. "Overskud af alt er dårligt", du må have hørt om sætningen. Nå, også ved redigering skal du huske på denne sætning.

Relaterede sider