Søg

Hvad er fotomaskering i Adobe Photoshop?

Adobe Photoshop har virkelig bragt en revolution i designverdenen. Der er visse teknikker i Photoshop, som er bindende for enhver Photoshop-entusiast eller -ekspert at lære. Fotomaskering er en sådan utvivlsom teknik, som praktiseres meget. Det giver en designer mulighed for at klippe de nødvendige billeder ud fra et detaljeret kunstværk som at fjerne et motiv fra baggrunden. Nå, maskering spiller meget større rolle i Photoshop, end en ikke-designerbruger nogensinde kunne forstå.

Her er et par ting, du behøver at vide om fotomaskering i Photoshop-

Gradientmaske til blød overgang-

Bløde overgange kan oprettes ved hjælp af gradientværktøjer. Disse overgange oprettes mellem dine maskerede lag og lagene under det. Gradientmasker kan nemt opdateres ved hjælp af Gradient-værktøjet. Det er en nem proces.

Klippemaske med tekst-

Clipping Mask i Photoshop er ideel til at bruge indholdet af et lag som en maske til et andet lag. Det kan du bedst drage fordel af, når du ønsker at vise et billede inde i teksten på skærmen. Det er dog ret simpelt, fordi du bare skal lave et tekstlag og tage et billede i et andet lag og placere det øverst i indholdet. Herefter skal du holde Alt-knappen nede og klikke mellem de to lag i lagpanelet. Selv efter at du har oprettet klippemasken, kan du redigere teksten eller ændre billedets position, hvor du vil. Dette vil ikke bryde linket mellem maskeelementerne.

Hurtig maske-

Quick Mask kan også omtales som startfasen for at skabe en maske. Du kan tænde den ved at trykke på "Q"-knappen på tastaturet. Inde i hurtigmasken kan penselværktøj eller gradientværktøj bruges til at foretage valg. De valgte områder vises med deres originale farver. På den anden side vil de fravalgte områder blive vist med 50 % rød overlejring oven på dem. Når du har foretaget det nødvendige valg, kan du trykke på "Q"-knappen igen. Dit valg er klar til at blive omdannet til en pixelmaske, der skal anvendes på det lag, du ønsker.

Flere masker-

Nå, det er muligt at have pixel- og vektormasken på det samme lag. Men spørgsmålet er, hvornår er det nyttigt? Nogle gange skal du foretage udvælgelser af objekter med komplicerede kanter og samtidig rense og skarpe kanter på andre dele. Det er de situationer, hvor flere masker fungerer perfekt. Vektormasker er ideelle til skarpe og rene kanter, hvorimod Pixel-masker er bedst egnede til fine og komplicerede detaljer.

 

 

Relaterede sider