Søg

Skelne mellem Photoshop og Lightroom: Hvilken er bedst for dig

Fotoredigering er et biprodukt, når du tænker på at være fotograf. Derudover er det endda forvirrende at finde passende software, der skal bruges til det samme formål. Selvom fotografer har et rigt udvalg af prisværdig software, der kan bruges til redigeringsformål, men til dem, der ikke kan gå på kompromis og vil have det bedste: Photoshop og Lightroom er valgene. For andre er der muligheder som: GIMP, pixelmator, Aftershot Pro, Picasa, iPhoto og mange flere, der tilføjes til listen.

PhotoshopLightroom QuestionMark

Nu er folk tilfældigvis i vildrede over både billedredigeringssoftwaren og vil gerne forstå forskellen mellem Lightroom og Photoshop. Det er uomtvisteligt, at både softwaren trender blandt de bedste fotografer i verden, og de deler nogle fælles aspekter. Men på samme tid kan vi ikke benægte det faktum, at der er mange så store forskelle mellem disse to, som kan opdages i de kommende afsnit af denne artikel. De har løsninger til forskellige typer af redigeringsbehov hos fotograferne.

Når jeg er færdig med denne artikel, vil du være i stand til at vide om den grundlæggende forskel og ligheder mellem disse to. Derfor vil det hjælpe dig med at foretage passende valg om den rigtige type software til dine behov.

OK, lad os nu først grave lidt i softwarens lighedssektion.

Parallelisme/ligheder

Nå, når vi taler om de grundlæggende opgaver, er både softwaren designet til at hjælpe dig med at redigere billeder. Men opgavehåndteringen og brugen af ​​hvert program er meget forskellig fra hinanden. Sagen er, at hvis du vil have en grundlæggende billedredigeringsløsning, der kan hjælpe dig med at ændre, justere og forbedre billederne, kan du bruge enhver af softwaren. Filtypen, der foretrækkes af både softwaren, er: TIFF, JPEG, PNG samt RAW- som betragtes som mange fotografers personlige favorit. Til fin håndtering af RAW-filer er begge softwarer designet med ACR-Adobe Camera Raw Processing Engine. Det gør således kontrollerne ret lig hinanden, og det samme er redigeringsmulighederne. Du kan nemt gøre ting som: justere mætning, korrigere for linseforvrængninger, arbejde med kurver og meget mere.

Nå, det ligger i Lightroom såvel som Photoshops natur at tilbyde et væld af redigerings- og manipulationsværktøjer. Disse værktøjer er bedst egnede til grundlæggende behov såvel som intens redigering. De væsentlige behov kunne være grundlæggende beskæring eller justering af eksponering. Og de intense justeringer kan være at arbejde med filtre, kurver, børster og meget mere. Så har de begge forudindstillinger og mange indbyggede effekter, der ganske enkelt kan anvendes ved at lave mindste ændringer. Effekterne, der nyder maksimalt brug, er sort og hvid, kunstneriske stilarter, sepia og andre. Begge software trender meget, og de har unægtelig det rigeste udvalg af plusfunktioner med hensyn til billedredigering.

Folk kan lide at bruge software med et andet sæt krav samt forskellig smag i software. Photoshop og Lightroom er signaturmærker fra mange førsteklasses fotografer. Sammen med lighederne er det yderst bydende nødvendigt at forstå forskellen mellem begge. Så lad os nu gå mod afsnittet i denne artikel, hvor du kan finde forskel på begge de meget beundrede software.

Divergensen

Så vi vil diskutere alle variationerne en efter en i dette afsnit.

Filhåndtering:

Nå, filhåndtering er den første række af kontraster blandt begge software. Folk, der bruger Lightroom, skal være meget fortrolige med termen Catalog. De redigerede filer navngives som katalog og gemmes separat. Filerne gemmes et andet sted på din computer. Det rigtige billede forbliver det samme, og det redigerede billede vil blive navngivet som katalogfil. Det er mere som en bog med instruktioner, der vil hjælpe dig med at forstå, hvordan billederne behandles. Alle redigeringer registreres af Lightroom, da loggen over redigeringer gemmes i databasen. Det originale billede forbliver intakt. Photoshop fungerer helt anderledes. Fremgangsmåden, der følges af Lightroom, er kendt som ikke-destruktiv redigering, og ingen sådan teknik følges i Photoshop.

Det bedste ved at være forbundet med Lightroom, du kan foretage vigtige ændringer, når du vil. Da registreringerne vedligeholdes, så selvom du åbner billedet efter et år, kan du genoptage ændringerne. Tilføjelse af mere til de professionelle, vil instruktionerne give dig en trinvis tilgang til redigeringerne. Det redigerede billede i Lightroom kan yderligere konverteres til den printbare billedudvidelse. Du kan også dele billedet på enhver social medieplatform eller poste det, hvor du vil. Da den originale fil er uberørt, kan du foretage forskellige typer ændringer på samme billede.

Lightroom redigerings arbejdsgang

Desuden bruger kataloget meget mindre af din computerplads. Det er lige meget, hvor mange billeder, der konverteres til kataloger, den brugte plads vil være mindst.

Photoshop har forskellige etos for operationer. Photoshop foretager ændringer på den originale fil, der er gemt på din computer. For at holde det originale billede sikkert, er du nødt til at lave en anden kopi af billedet ved at sagsøge konventionel fremgangsmåde. Dette er ikke kun belastende, men det vil også bruge en masse diskplads på din computer. For yderligere brug skal PSD'en gemmes tilbage til den bærbare og brugbare platform såsom JPEG, PNG osv.

Photoshop redigering workflow

Nå, for en person, der ønsker at beholde den originale kopi, bliver du nødt til at oprette tre forskellige filer, når du er færdig med redigeringen. Ikke-destruktiv teknik i Photoshop kan føre til, at du bruger meget mere plads, end du nogensinde ville have brugt konventionelt. Først vil billedfilen være RAW-fil. Anden vil være den redigerede fil lavet i platformen til PSD. Senere bliver du igen nødt til at konvertere den til en delbar platform ved at konvertere den til RAW eller JPEG eller en hvilken som helst anden.

Den grundlæggende proces siger, at de første to trin er de samme i Photoshop og Lightroom. Forskellen er, når der til Photoshop bruges en ekstra fil. På den anden side laver Lightroom alle ændringerne i den anden fil og konverterer den til et katalog, der er en delbar platform. Desuden er størrelsen af ​​kataloger ret lille sammenlignet med de filer, der er konverteret i Photoshop. Bare billeder, tre forskellige filer for hver redigering af en enkelt fil, dette er ulempen ved Photoshop. I facetten af ​​filhåndtering er Lightroom en win-win over Photoshop.

Redigeringsværktøjer:

Brugere af Lightroom er ikke uberørte med den fascinerende karakter af muligheden for at give softwaren til brugerne. Det er som en kæmpe legeplads, hvor du kan nyde med dine billeder; konvertere dem fra almindelige til ekstraordinære. Det kunne være en havhaj, men på samme tid kan vi ikke glemme den massive tilstedeværelse af Photoshop, når det drejer sig om store redigeringer. Efterhånden som brugeren opdager deres redigeringsbehov, kan de træffe en bedre beslutning om, hvilken software der passer bedst til deres behov.

Det er omkring et årti siden, da Adobe-firmaet mente, at Photoshop ikke er for alle, da den slags funktioner denne software har, fotograferne har ikke brug for det til deres små krav. Alt i alt kan du sige, at Lightroom er børnesoftware til Photoshop, som fotografer har brug for til deres behov. I betragtning af få funktioner i Photoshop og en komplet pakket af Lightroom; begge kan assimileres som det samme.

Adobe Photoshop er massivt med kolossalt udvalg af filtre og børster og mange andre væsentlige funktioner, der giver dig mulighed for at foretage alle mulige ændringer i billederne. Processen foregår på lag, hvor alle redigeringer er gemt.

Photoshop-lag

Da lagene oprettes for hver redigering, bliver ændringerne også ret nemme. Alle lagene er uafhængige af hinanden, så du kan foretage praktiske ændringer. Lightroom på den anden side er mindre fleksibel. Mulighederne er heller ikke for mange sammenlignet med Photoshop. Begge software består af et historieværktøj, der giver dig mulighed for at tage et kig ind i de tidligere redigeringer, du har lavet. Dette værktøj er mere nyttigt med Lightroom, da Photoshop-redigeringer allerede er gemt i lagene, og disse giver dig mere kontrol til at foretage redigeringerne, når det er nødvendigt. Derfor, mens vi taler om softwaren, der er alsidig og giver dig flere redigeringsmuligheder, er Photoshop en sikker gevinst.

Lad os diskutere dette aspekt, mens vi tager et let eksempel i betragtning:

Antag, at du vil tilføje en vignet til et portræt. Nu vil vi diskutere, hvordan dette kunne gøres ved at bruge Lightroom og Photoshop. Nå, det er ret nemt, da du bare skal klikke på "Vignet"-indstillingen og foretage grundlæggende ændringer. Ændringerne kan være af dimensionerne af den midterste del, tidsforløbet, når vignetten er beregnet til at forsvinde og andre parametre. Det er den mest nærmede løsning, der kommer i hyppig brug af alle fotografer. Til ekstrem brug kan muligheden for Radial Filter også bruges. Det vil give dig mange flere muligheder for at behandle opgaven, hvilket fører dig til fuld kontrol.

For så vidt angår Photoshop, ville det kræve en tilføjelse af et andet lag, almindeligvis kendt som Justeringslag. Justeringslaget er mere almindeligt kendt som niveauer, og resten af ​​opgaven udføres på de oprettede niveauer. Niveauerne justeres derefter på en sådan måde, at de nødvendige områder bliver mørkere og resten af ​​områderne fremhæves. Maske påføres laget, kun for at gøre de ydre kanter mørkere. Opaciteten kan ændres på flere måder. Du kan også ændre blandingstilstanden eller anvende Dodge and Burn-laget for yderligere ændringer. Alt i alt, hvad jeg mente at beskrive er, at Photoshop kan give dig meget mere kontrol end Lightroom og er rig på at bringe flere muligheder for at foretage de ønskede redigeringer.

Alt i alt, hvis du vil springe ud i en enorm pulje af muligheder, er Photoshop softwaren, der har en løsning til alle mulige redigeringssituationer. På den anden side er Lightroom lille software, men den har alle nødvendige muligheder, som en fotograf kan have brug for for at lave redigeringer i billedet. Derfor er den ret populær blandt fotograferne.

Workflow:

Nå, Lightroom er kodet på en sådan måde, at det tager sig af dine filer lige fra begyndelsen til slutningen. Da den er specielt designet til fotografer og fotoredigeringsentusiastiske, klarer den alle opgaverne dygtigt, lige fra at importere billederne, organisere dem, lave de nødvendige ændringer og dele billederne.

Lightroom biblioteksmodul

Denne software giver dig også mulighed for nemt at søge efter billederne ved hjælp af nøgleordene. Den holder også styr på alle billederne. Der vil næppe være nogen fotograf, der har installeret både denne software og bruger Photoshop til redigeringsformål. Det meste af tiden, hvor Lightroom er den nemme og overskuelige mulighed, foretrækker fagfolk at bruge denne software til redigeringsopgaver.

Photoshop på den anden side udfører ikke nogen af ​​de lignende opgaver som Lightroom, når det kommer til arbejdsgangen. Du vil ikke nyde funktionen ved filoverførsel. Det vil ikke organisere dine billeder eller oprette fotobøger. Kraften i Photoshop er kun til redigeringsformål. Du kan få hardcore-funktioner, hvor redigering er relateret. Men der er andre smuthuller, der kan få folk til at gå mod lightroom end at vælge Photoshop som den primære redigeringssoftware.

Den Bedømmelse:

Efter at have taget et klart kig på lighederne og forskellene mellem begge software, er det dig, der skal beslutte, hvilken der passer bedst til dine krav. Hvis du bare vil have software, der kan hjælpe dig med at lave redigeringer og polere din fotografering, er Lightroom mulighederne for dig. Men hvis du har brug for software, der kan åbne en stor pulje af eksperimenterende muligheder for dig med hensyn til redigering, kan du ikke finde nogen bedre mulighed end Photoshop.

Relaterede sider