Søg

Kort om Lightroom

Lightroom blev lanceret om næsten 8 år og i dag er det blevet obligatorisk software for både professionelle og hobbyfolk. Hvert år kommer nye mennesker ind i fotografering og design og for dem, der ikke kender til Lightroom; her er en kort om det.

Lightroom er et billedredigeringssoftware, der for det meste fungerer med RAW-billeder. Det fungerer også bedst med JPEG- og TIFF-filer. Det er også en af ​​de bedste fotoarrangører online. Når Lightroom bruges til at organisere billeder, er det også kendt som Dam-Digital Asset Management.

Det er et workflow-program, da det tager sig af dine billeder fra det tidspunkt, hvor du kopierer dem til harddisken på din computer. Lightroom giver dig mulighed for at behandle billederne. Du kan tilføje dem til et kort for at vise det sted, hvor det er taget. Bortset fra det kan du også oprette et album i det, udskrive billederne og også eksportere dem til andre programmer til fremtidig behandling. Nu forstår du, hvorfor vi omtaler Lightroom som workflow-applikation.

Det er unægtelig kraftfuld og nyttig software, og den fungerer uafhængigt. Det kan også integreres med programmer som Photoshop. Det betyder, at Lightroom kan bruges selvstændigt eller også i samarbejde med andre programmer.

Lightroom-kataloget-

Katalog kan også omtales som hjertet i Lightroom. Det er i bund og grund en database, der består af alle de filer, der er gemt med computeren. Bortset fra det er der bred tilgængelighed af metadata for hvert eneste billede. Her kan du også finde placeringen af ​​hvert billede, uanset hvor det er gemt.

En vigtig ting, der skal bemærkes her, er, at kataloget ikke indeholder billeder. Den består kun af data og information vedrørende redigeringerne og billederne.

Lightroom Collection-

Samling er en af ​​de vitale funktioner hos Lightroom. Det er mere som en virtuel mappe, som kan kaldes når som helst, det er nødvendigt. Der er heller ingen hindring for antallet af billeder, der er tilladt at uploade i den. Du kan gemme så mange billeder, du vil, og oprette så mange samlinger som nødvendigt.

Når du har importeret dine billeder til Lightroom, kan du kategorisere dem i forskellige samlinger. Forskellige samlinger kan oprettes med forskellige navne. Når du begynder at bruge disse samlinger, vil dens fordele blive mere tydelige. De giver dig mulighed for bedst muligt at organisere billederne og fleksibilitet til at bruge dem, som du er komfortabel med.

Lightroom VS Photoshop-

Lightroom udmærker sig på sin egen måde, men vi opfordrer ikke til at opgive kæmpe software som Photoshop. Der er utallige ting, der kan gøres i Photoshop. Desuden opfordrer vi til brug af begge disse software sammen for at opnå professionelle resultater. Både Lightroom web og Lightroom mobil passer perfekt sammen med PS. Hvis du er ny i postproduktionens verden, kan denne software være til kolossal nytte for dig. Sørg for at have det i dit system for den bedste praksis for postfotografering.

Relaterede sider