Søg

5 fordele ved at bruge Lightroom

Photoshop var engang det eneste stop for alle fotograferingsredaktører. Det har lokket til sig kreditterne i længst tid, men da Lightroom kom ud, begyndte tendenserne at ændre sig. De loyale brugere af Photoshop holder sig stadig til det. Men vi er sikre på, at de ikke er klar over de fordele, Lightroom har at byde på. Så i dag vil vi diskutere 5 store fordele ved at bruge Lightroom. Lad os se-

Øjeblikkelig adgang til billederne-

At arrangere og organisere hundredvis af billeder er et kedeligt arbejde. Før Lightroom har mange fotoredaktører konsekvent klaget over denne niche og ønsket en løsning. Lightroom kom ud som en løsning, da det hjælper dig med at linke billederne til en katalogfil, som kun registrerer, hvornår ændringen er foretaget, men holder dem intakte, når de gemmes; som et resultat af hvilket, der kunne spares meget processorkraft og lagerplads. Uanset antallet af billeder, du har gemt i kataloget, er det et spørgsmål om sekunder for Lightroom at åbne dine billeder og liste dem sammen for øjeblikkelig adgang.

 

Flere måder at tilføje søgeord på-

Hvis du har tilføjet nøgleord til dine billeder, bliver det praktisk at finde dem i fremtiden. Men på samme tid kan det være besværligt at tilføje søgeord, især når du har så meget i hænderne at afslutte. Nå, dette er et andet aspekt, der får Lightroom til at skinne. Det giver dig mulighed for at tilføje nøgleord, mens du importerer billederne. Disse kan føjes til en gruppe af udvalgte billeder, eller du kan også gøre skødet ved hjælp af malerværktøjet. Et andet interessant valg er ved at tildele tastaturgenveje til et sæt nøgleord.

Om billedredigering –

I modsætning til anden redigeringssoftware tilbyder Lightroom billedredigering. Dette kan nemt behandles ved hjælp af en pil, der vises på billedet. Det ligner en lille cirkel med to pile på, den ene er over cirklen og den anden er under den. Dette værktøj kan findes under panelerne Tone Curve og HSL/Colors/B&W. Mange lokale justeringer kan foretages ved hjælp af dette værktøj. Du kan også målrette mod bestemte dele af billedet. Justeringerne er derfor gjort mere intuitive og effektive.

Redigering uden at gemme-

Du skal have bemærket, at mens du bruger Photoshop, skal du altid gemme billedet først, før du redigerer det. I Lightroom behøver du ikke gøre sådan noget. De gemmes automatisk i dit katalogs database og forstyrrer ikke de enkelte billeder. Ligesom det ikke var nok, holder Lightroom også styr på alle de redigeringsændringer, der er foretaget på hvert trin af dit billede. I Photoshop er dette den største ulempe, at ingen historie gemmes. Derfor er Lightroom helt sikkert kraftfuld end PS i dette aspekt. Historien vises i navigationspanelet, og den kan ses når som helst, du ønsker det.

Redigering af videofiler-

Funktionen til videoredigering leveres også af Lightroom. Der sker ikke noget på forhånd her, såsom Adobe Premiere, men det vil stadig gøre et godt stykke arbejde med at bringe resultater.

Relaterede sider